Gulas de porc cu galuste din cartofi

de ArianaBala in Porc, 27 Ian 2012 | 12345 vizualizari

 

Inspiratia mea, pt. combinatia aceasta de gulas cu galuste din cartofi, a fost epurasha2bb (careia ii multumesc) . http://www.bucataras.ro/retete/gulas-in-varianta-olteneasca-cu-gnocchi-din-cartofi-4988.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 100g bacon
  • 4 cepe
  • 6-7 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingura pasta de ardei picanta
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita cimbru
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml vin de casa
  • patrunjel
  • piper
  • sare
  • 2 cartofi mari
  • 1 ou
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu galuste din cartofi:

- Bacon-ul il taiem in feliute mici si subtiri, si il rumenim putin in uleiul incins. Adaugam si carnea de porc ( taiata in patratele ) si rumenim la foc mic pana cand carnea se inmoaie. Din cand in cand adaugam apa calduta sau supa de legume (eu am folosit 100ml de vin si apa).

- Cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa si ardeii grasi (tocate marunt). Stingem cu pasta de tomate si pasta de ardei. Adaugam carnea inapoi in ceaun, condimentele (piper, cimbru, chimen), acoperim cu apa calduta si lasam sa scada la foc mic cam 1 ora.

- Intre timp preparam galustele. Cartofii ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand acestia au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca putin. Curatam cartofii de coaja si ii pasam ca pt. piure. Adaugam putina sare, oul si faina putin cate putin si framantam pana obtinem o coca putin lipicioasa. Eu am impartit aluatul obtinut in 4 parti egale, din care am rulat suluri cam de 2 cm diametru si am taiat apoi rulourile in bucati de 3-4 cm.

- Intr-o oala cu apa clocotita punem galustele si le lasam sa fiarba pana ce acestea se umfla.

- Dupa ce s-a fiert carnea si sosul a scazut, adaugam usturoiul zdrobit bine si galustele din cartofi si mai lasam sa fiarba impreuna aproximativ 10 minute.

- La final presaram putin patrunjel tocat fin (eu nu am avut, din pacate).

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas ca la Timisoara